Kvepalų natos – kas tai?

Kvepalų natos – kiekvienų kvepalų vizitinė kortelė. Apibūdinant kvepalus paprastai nurodomos viršutinės, vidurinės ir pagrindinės natos.

VIRŠUTINĖS NATOS – jaučiamos vos pasipurškus kvepalais ar užuodus pradinį kvapo dvelksmą iš buteliuko. Sukuria pirmąjį kvapo įspūdį. Kvapas būna intensyvus, patrauklus, lengvesnis, tačiau trumpalaikis, nes natos pereina į vidurines (širdies) natas, greit išgaravus smulkioms molekulėms.

VIDURINĖS (ŠIRDIES) NATOS – tai yra vidurinės kvapo kompozicijos natos, kvapo širdis, kuri atsiskleidžia po kelių minučių, kai viršutinės natos jau būna išsisklaidžiusios. Aromatas skleidžiasi ir yra jaučiamas apie 2 – 3 valandas. Šios natos sudaro 40 – 80 procentų kvapo kompozicijos. Natos yra sudėtingesnės nei viršutinės.

PAGRINDINĖS (BAZINĖS) NATOS – pagrindinės kvapo kompozicijos natos, tarsi baigiamasis akordas, kuris ant odos išlieka ilgiausiai – nuo 4 valandų iki dienos ar dar ilgiau. Šios natos yra sudarytos iš didelių, sunkių, ilgai išliekančių molekulių, kurios sukuria kvapui daugiasluoksniškumo, gilumo įspūdį.

Išbandykite naujus aromatus su PrabangiDz.lt ir atraskite savo kvepalų natas.